Mange av fortidens populære trender har blitt aktuelle igjen. I dagens motebilder finner man mange klær som har hentet inspirasjon fra gamledager. Innen interiør har det blitt moderne med gamle møbler og gjenstander. Danser og musikk fra fortiden har fått et nytt liv. Internett har faktisk vist seg å være til hjelp, for det er ofte på nettet unge mennesker oppdager trender fra fortiden.

Gamle danser og folkemusikk

Mange barn og unge oppdager norsk tradisjonsmusikk og folkedans gjennom TV og nettet. For eksempel gjorde Alexander Rybak og Frikar at mange ungdommer ville begynne å danse halling. Artister som Odd Nordstoga og Ingebjørg Bratland har også bidratt til at folkemusikken har komme fram i lyset. Folkedansen er ikke spesielt populær i byene, men lever videre på bygda, blant annet gjennom leikarringer.

Musikken gjenoppdages

På nettet har unge fans muligheten til å finne eldre musikk. Et eksempel på dette er rockemusikk. Mange ungdommer hevder faktisk at rockemusikken fra 1970- og 1980-tallet var bedre enn dagens rockemusikk, og de blir fans av band som kanskje ikke engang finnes lenger.

Gamle spill

Gamle spill gjenoppdages på nettet i stor stil – der kan spillene få et nytt liv. Et godt eksempel er spilleautomaten Jackpot 6000, som er en digital spilleautomat basert på kjenningen Jackpot 2000, som tidligere var veldig vanlig i mange norske kjøpesentre og butikker.

Gamle kortspill

Til og med kortspill med ekte kort har kommet på moten igjen. Det satses på å lære de unge klassiske kortspill som bridge. Kortspill er jo en suksess, selv om poker kanskje har flere tilhengere enn bridge. Kabal med ekte kort er også en trend som er på vei tilbake. Kortspill sammen med venner er populært, til tross for alle konsollspillene som finnes.